Skaters stopped destroyng pool/skate-sculpture in Zagreb!

sergej0-copy
Photos by Kristijan Smok


Local and foreign media on SK8 Pool Zagreb:

Confusion sk8 mag
Thrasher mag
Sergej Vutuc
Dnevnik.hr

Bageri Zagrebačkog holdinga u ranojutarnjim su satima po nalogu sanacijskog upravitelja Studentskog centra (SC) Peje Pavlovića počeli s rušenjem skate skulpture radi proširenja parkirališnog prostora, čemu se svojim tijelima usprotivilo stotinjak skate aktivista koji su prije sedam godina od SC-a dobili taj prostor za spomenutu skulpturu, istaknuo je jedan od organizatora prosvjeda Marin Dundić.

20130725-DSCF0055-copy

Dundić ističe kako ih nitko, a najmanje sanacijski upravitelj, za kojeg napominje da sve radi na svoju ruku, uopće nije obavijestio o početku rušenja skulpture, već da su ih o rušenju izvještavali njihovi aktivisti koji su jutros vlakom putovali na posao i koji su to sve uočili iz vlaka.

Pula: Skate rampu srušili ‘jer su je radila djeca’?!

Tako su do dolaska aktivista, po Dundićevoj procjeni, bageri uspjeli srušiti trideset posto skulpture, a nakon što su aktivisti tijelima spriječili daljnje rušenje, bageri su utihnuli. Sanacijski upravitelj pozvao je i policiju koja je aktiviste navodno upozorila da imaju pravo na miran prosvjed, savjetujući ih da ne ulaze u konflikte.

Pobuna subkulture: Odlukom načelnice u blatu

Dundić pojašnjava kako su dobili rješenje da je skulptura bespravni objekt, no isto tako tvrdi da mu to nikako nije jasno jer su prije sedam godina upravo od SC-a dobili prostor. Stoga očekuje da će im se obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojega je putem medija pozvao da ih obavijesti hoće li skulptura ostati na tom mjestu. Odluči li se da ju treba ukloniti aktivisti traže drugo mjesto za postavljanje skulpture koja je po njihovim riječima jedinstvena u Hrvatskoj.

Također, ističu i da su spremni svojim tijelima skulpturu braniti sljedećih nekoliko dana, uključujući i noćna dežurstva, jer imaju dovoljan broj aktivista za tu akciju.

‘Nećemo dopustiti da se naša skuptura pretvori u parkirališni prostor’, zaključio je Dundić.